Vergi Hukuku
Vergi hukuku, kamu hukuku içinde yer alan ve devletin mali faaliyetlerinin hukuki yönünü inceleyen mali hukukun bir alt dalıdır.
Vergilendirme süreci; tarh, tahakkuk ve tahsil aşamalarından oluşur. Vergi daireleri, vergiyi doğuran olaya uygun bir şekilde vergi tarhı yapmak için gerekli yoklama, arama, inceleme ve bilgi toplama işlemlerini yapar. Mali nitelikle bu hataları yapan kişiler ve şahıslar, idari nitelikte usulsüzlük, özel usulsüzlük ve vergi ziyai cezası ile cezalandırılır.
Vergi davalarına ilişkin davalar Vergi Mahkemelerinde açılmaktadır. İstinaf incelemeleri Bölge İdare Mahkemesi Vergi Dairesi’nde, temyiz incelemesi ise Danıştay’da yapılmaktadır.
Vergi davalarında, genel dava açma süresi, tebliğinden itibaren 30 gündür. Ancak özel düzenlemeler ile farklı süreler öngörülebilmektedir. Özel düzenleme olduğu takdirde özel düzenlemede öngörülen süre içinde dava açılması gerekir.
Hatalı tarh ve tahakkuk ettirilen vergilerin iptali için dava açılması, vergi ziyaı ve kaçakçılık cezalarının iptali için idari başvuruların yapılması, vergi cezalarının iptali için dava açılması konularında müvekkillerimize hizmet vermekteyiz.